|
Nadmierne pocenie się wysypka (An) |
|
|
Hej, wygląda na to, że jesteś uczulona na któryś ze składników tych antyperspirantów. Jeśli był to ?etiaxil?, to wiem, że skutecznie reguluje on nadmierne pocenie jednak może również podrażniać skórę. Wybierz się do dermatologa a on na pewno coś poradzi pozdrawiam (więcej...) |
|
|
Bolesna wysypka, po saunie (mimi) |
|
|
Witam, mam problem i pomyślałam, że może ktoś z Was będzie w stanie mi pomóc. Ostatnio kilkakrotnie byłam na saunie razem z przyjaciółmi. W związku z tym, że dość często chodzimy na saunę bardzo to lubię i myślałam, że to dobrze wpływa również na moja skórę-, ale chyba się pomyliłam. Następnego dnia po saunie, pomimo tego, że się wykąpałam i na balsamowałam na moim ciele pojawiła się wysypka. Takie małe białe, jest ich całe mnóstwo!! W dodatku bolą przy wyciskaniu i dotykaniu!! Starałam się je wyciskać, ale większość z nich znajduje się na dekolcie, a z tego, co wiem to tam pryszczy nie można wyciskać. Nie chce mieć żadnych blizn ani nic w tym rodzaju, więc zostawiłam je w spokoju. Mimo wszystko one nie znikają!! Najgorsze jest to, że nie mogę założyć żadnej koszulki z większym dekoltem, ponieważ nie wygląda to zbyt estetycznie. Pije wapno, ale to nie pomaga. Proszę może ktoś z Was wie, co to może być? Czekam na odpowiedź. (więcej...) |
|
|
Krostki na pupie i tylnej części ud pomocy!!!!! (gość) |
|
|
Hej, mam 19 lat i strasznie wstydliwy problem. Nie rozmawiałam jak na razie o tym z nikim, ponieważ okropnie się wstydzę. Na mojej pupie i na tylnej części ud ostatnio pojawiły się pojedyncze, bolące krostki.. Strasznie się tym przejmuję i staram się używać wszystkich możliwych sposobów, aby się ich pozbyć. Codziennie wieczorem stosuje peelingi, nie dają one jednak zbyt dobrych rezultatów. Ostatnio dowiedziałam się o ?sudocremie? , co w jakimś stopniu je wysusza, ale one dalej nie znikają!! W dodatku nie wiem jak mam smarować się nim na tyłku wszak to i tak zaraz wytrę bielizną. Najgorsze jest to, że wstydzę się teraz rozebrać przy moim chłopaku. Myślałam żeby iść do jakiegoś lekarza, ale nie mam odwagi. Wiecie może, co mi dolega?
(więcej...) |
|
|
Alergia skórna (Olaf) |
|
|
Ja też nie mogę jeść wielu rzeczy. Też miałem robione testy. Teraz muszę unikać alergenów. Jednak z tego powodu, że niektórych po prostu nie da się ominąć, to przyjmuję leki na alergię. (więcej...) |
|
|
Wysypka po proszku do prania (Mała) |
|
|
Hej. Od pewnego czasu na po praniu lub zmywaniu pojawiają mi się krostki na rękach. Próbowałam zmieniać już płyny i proszki, ale to na nic. Znacie może jakieś środki które mogłabym zastosować, żeby nie podrażniać tak skóry? (więcej...) |
|
|
pomoc w homeopatii (mamka) |
|
|
moja 4l. córka jest uczulona prawie na wszystko, a boję się ją odczulać ponieważ może to wywołać w przyszłości astmę, zastosowałam nawet odpowiednią dietę co trochę przyniosło skutek. Chciałam jednak uzyskać opinię o rodziców, którzy w leczeniu alergii zastosowali homeopatię czy to przynosi jako takie skutki. Czekam na odpowiedzi. (więcej...) |
|
|
testy skórne (olszanka) |
|
|
Synek 4l. prawie od urodzenia boryka się z alergiami, jak do tą działaliśmy tylko zewnętrznie łagodząc oznaki alergii, wcześniej lekarz twierdził, że syn jest za mały by wykonać testy, ale widząc ja beznadziejne jest łagodzenie zewnętrzne dostaliśmy skierowanie na testy alergiczne. Moje pytanie jak się do tego przygotować i jak się one odbywają? Czekam na wpisy. (więcej...) |
|
|
Wysypka od mydła (Ada) |
|
|
Cześć. Mam poważny problem i trochę wstydliwy. Po każdym umyciu zwykłym mydłem na całym ciele pojawiają się swędzące malutkie krosteczki. Dziwię, że pojawia się uczulenie, bo od żelu pod prysznic ich nie mam. Powiedzcie mi proszę od czego to zależy? (więcej...) |
Grzybica
Grzybica to choroba bardzo zakaźna. Najczęściej kojarzona tylko z problemami skórnymi, ale dotyka też inne organy, np. grzybica jamy ustnej czy też grzybica pachwin.
Egzema
W wielu przypadkach egzema jest bardzo trudna do zdiagnozowania. Bardzo często lekarz wystawia rozpoznanie na podstawie karty choroby rodziny, a także występujących objawów. Egzema najczęściej powoduje suchość, zaczerwienienie skóry podobne do oparzenia, oraz świąd.
Grzybica jamy ustnej
Klasyczna postać grzybicy jamy ustnej objawia się białym, lub żółtawym narostem na języku i wewnętrznej stronie policzków, lecz może rozprzestrzeniać się na okolice gardła, migdałków i dziąseł.