| Tytuł: | Nadmierne pocenie się wysypka |
| Autor: | An 21.5.2010, 12:48 |
| Moim problemem jest nadmierne pocenie się, w szczególności pod pachami. Próbowałam już chyba wszystkiego, co pewien czas zmieniam anty perspiranty i nic!! Strasznie mnie to męczy i nie wiem, co mam z tym zrobić. Najgorsze jest to, że od niedawna po użyciu jednego z takich reklamowanych antyperspirantów pod moimi pachami zaczęły rosnąc swędzące pryszcze!! Całe pachy mam podrażnione, nie mogę założyć koszulki z krótkim rękawkiem a przecież robi się coraz cieplej!! Nie wiem, co to może być, nigdy nie byłam na nic uczulona. Nie mam też żadnych alergii!! Pomimo tego, że już tydzień nie używam tego antyperspirantu to nie znika. Co mam robić? Może wiecie coś o jakiejś maści, która mogłaby mi pomóc? Myślałam żeby iść do dermatologa, ale strasznie się wstydzę!! Proszę pomóżcie!! | |
| Tytuł: | Nadmierne pocenie się wysypka |
| Autor: | Mariola3 22.5.2010, 18:07 |
| Hej, wygląda na to, że jesteś uczulona na któryś ze składników tych antyperspirantów. Jeśli był to ?etiaxil?, to wiem, że skutecznie reguluje on nadmierne pocenie jednak może również podrażniać skórę. Wybierz się do dermatologa a on na pewno coś poradzi pozdrawiam | |
Grzybica
Grzybica to choroba bardzo zakaźna. Najczęściej kojarzona tylko z problemami skórnymi, ale dotyka też inne organy, np. grzybica jamy ustnej czy też grzybica pachwin.
Egzema
W wielu przypadkach egzema jest bardzo trudna do zdiagnozowania. Bardzo często lekarz wystawia rozpoznanie na podstawie karty choroby rodziny, a także występujących objawów. Egzema najczęściej powoduje suchość, zaczerwienienie skóry podobne do oparzenia, oraz świąd.
Grzybica jamy ustnej
Klasyczna postać grzybicy jamy ustnej objawia się białym, lub żółtawym narostem na języku i wewnętrznej stronie policzków, lecz może rozprzestrzeniać się na okolice gardła, migdałków i dziąseł.