| Tytuł: | Bolesna wysypka, po saunie, dziwne krostki na dekolcie |
| Autor: | mimi 21.5.2010, 12:52 |
| Witam, mam problem i pomyślałam, że może ktoś z Was będzie w stanie mi pomóc. Ostatnio kilkakrotnie byłam na saunie razem z przyjaciółmi. W związku z tym, że dość często chodzimy na saunę bardzo to lubię i myślałam, że to dobrze wpływa również na moja skórę-, ale chyba się pomyliłam. Następnego dnia po saunie, pomimo tego, że się wykąpałam i na balsamowałam na moim ciele pojawiła się wysypka. Takie małe białe, jest ich całe mnóstwo!! W dodatku bolą przy wyciskaniu i dotykaniu!! Starałam się je wyciskać, ale większość z nich znajduje się na dekolcie, a z tego, co wiem to tam pryszczy nie można wyciskać. Nie chce mieć żadnych blizn ani nic w tym rodzaju, więc zostawiłam je w spokoju. Mimo wszystko one nie znikają!! Najgorsze jest to, że nie mogę założyć żadnej koszulki z większym dekoltem, ponieważ nie wygląda to zbyt estetycznie. Pije wapno, ale to nie pomaga. Proszę może ktoś z Was wie, co to może być? Czekam na odpowiedź. | |

Grzybica
Grzybica to choroba bardzo zakaźna. Najczęściej kojarzona tylko z problemami skórnymi, ale dotyka też inne organy, np. grzybica jamy ustnej czy też grzybica pachwin.
Egzema
W wielu przypadkach egzema jest bardzo trudna do zdiagnozowania. Bardzo często lekarz wystawia rozpoznanie na podstawie karty choroby rodziny, a także występujących objawów. Egzema najczęściej powoduje suchość, zaczerwienienie skóry podobne do oparzenia, oraz świąd.
Grzybica jamy ustnej
Klasyczna postać grzybicy jamy ustnej objawia się białym, lub żółtawym narostem na języku i wewnętrznej stronie policzków, lecz może rozprzestrzeniać się na okolice gardła, migdałków i dziąseł.