Alergie skórne

alergie-skorne_wiem_o_zdrowiu

Forum -> Bolesna wysypka, po saunie

Tytuł:Bolesna wysypka, po saunie, dziwne krostki na dekolcie
Autor:mimi
21.5.2010, 12:52
Witam, mam problem i pomyślałam, że może ktoś z Was będzie w stanie mi pomóc. Ostatnio kilkakrotnie byłam na saunie razem z przyjaciółmi. W związku z tym, że dość często chodzimy na saunę bardzo to lubię i myślałam, że to dobrze wpływa również na moja skórę-, ale chyba się pomyliłam. Następnego dnia po saunie, pomimo tego, że się wykąpałam i na balsamowałam na moim ciele pojawiła się wysypka. Takie małe białe, jest ich całe mnóstwo!! W dodatku bolą przy wyciskaniu i dotykaniu!! Starałam się je wyciskać, ale większość z nich znajduje się na dekolcie, a z tego, co wiem to tam pryszczy nie można wyciskać. Nie chce mieć żadnych blizn ani nic w tym rodzaju, więc zostawiłam je w spokoju. Mimo wszystko one nie znikają!! Najgorsze jest to, że nie mogę założyć żadnej koszulki z większym dekoltem, ponieważ nie wygląda to zbyt estetycznie. Pije wapno, ale to nie pomaga. Proszę może ktoś z Was wie, co to może być? Czekam na odpowiedź.

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co jest większe, słoń czy księżyc

alergie-skorne_ciekawostkigruper salon urody

Ciekawostki

Grzybica
Grzybica to choroba bardzo zakaźna. Najczęściej kojarzona tylko z problemami skórnymi, ale dotyka też inne organy, np. grzybica jamy ustnej czy też grzybica pachwin.

Czy wiesz, że...

Egzema
W wielu przypadkach egzema jest bardzo trudna do zdiagnozowania. Bardzo często lekarz wystawia rozpoznanie na podstawie karty choroby rodziny, a także występujących objawów. Egzema najczęściej powoduje suchość, zaczerwienienie skóry podobne do oparzenia, oraz świąd.

Polecamy

Grzybica jamy ustnej
Klasyczna postać grzybicy jamy ustnej objawia się białym, lub żółtawym narostem na języku i wewnętrznej stronie policzków, lecz może rozprzestrzeniać się na okolice gardła, migdałków i dziąseł.

Pyralgina, wychodząc naprzeciw oczekiwaniom pacjentów poszerza swoją ofertę o nowy produkt: Pyralginy Sprint w formie saszetek z granulatem do rozpuszczania w wodzie o smaku pomarańczowym. Pyralgina Sprint w saszetkach to ta sama siła działania przeciwbólowego jak w przypadku Pyralginy w tabletkach, jednak dzięki nowoczesnej rozpuszczalnej formie o przyjemnym, pomarańczowym smaku spełnia ona również wymagania osób szczególnie wrażliwych w tym zakresie.