| Tytuł: | Krostki na pupie i tylnej części ud pomocy!!!!! |
| Autor: | gość 21.5.2010, 12:56 |
| Hej, mam 19 lat i strasznie wstydliwy problem. Nie rozmawiałam jak na razie o tym z nikim, ponieważ okropnie się wstydzę. Na mojej pupie i na tylnej części ud ostatnio pojawiły się pojedyncze, bolące krostki.. Strasznie się tym przejmuję i staram się używać wszystkich możliwych sposobów, aby się ich pozbyć. Codziennie wieczorem stosuje peelingi, nie dają one jednak zbyt dobrych rezultatów. Ostatnio dowiedziałam się o ?sudocremie? , co w jakimś stopniu je wysusza, ale one dalej nie znikają!! W dodatku nie wiem jak mam smarować się nim na tyłku wszak to i tak zaraz wytrę bielizną. Najgorsze jest to, że wstydzę się teraz rozebrać przy moim chłopaku. Myślałam żeby iść do jakiegoś lekarza, ale nie mam odwagi. Wiecie może, co mi dolega? | |

Grzybica
Grzybica to choroba bardzo zakaźna. Najczęściej kojarzona tylko z problemami skórnymi, ale dotyka też inne organy, np. grzybica jamy ustnej czy też grzybica pachwin.
Egzema
W wielu przypadkach egzema jest bardzo trudna do zdiagnozowania. Bardzo często lekarz wystawia rozpoznanie na podstawie karty choroby rodziny, a także występujących objawów. Egzema najczęściej powoduje suchość, zaczerwienienie skóry podobne do oparzenia, oraz świąd.
Grzybica jamy ustnej
Klasyczna postać grzybicy jamy ustnej objawia się białym, lub żółtawym narostem na języku i wewnętrznej stronie policzków, lecz może rozprzestrzeniać się na okolice gardła, migdałków i dziąseł.