| Tytuł: | Alergia skórna |
| Autor: | Olaf 11.3.2011, 14:24 |
| Cześć wszystkim. Mam 3o lat i nie wiem jak to mi się udało, ale nigdy nie miałem żadnej alergii. W zeszłą sobotę poszedłem do znajomego i piliśmy wódkę orzechową. Kolega dostał ją w prezencie, no i trzeba było ją wypić. Po tej wódce orzechowej na drugi dzień na skórze pojawiła mi się jakaś alergia skórna. Przynajmniej mi się tak wydaje. Pojawiła się czerwona pokrzywka, swędziała mnie cała skóra, szczególnie nadgarstki. Czy mogę w jakiś sposób zaradzić alergii skórnej? | |
| Autor: | Werka 14.3.2011, 09:24 |
| Na pozbycie się pokrzywi są różne maści. O tym czy masz alergię skórną może ci powiedzieć tylko lekarz po wynikach odpowiednich badań, które będziesz musiał przejść. Z tego powodu musisz zgłosić się do dermatologa. Pozdrawiam | |
| Autor: | Malczik 14.3.2011, 12:39 |
| Witam serdecznie. Niedawno znalazłem doskonały sposób na zwalczenie objawów alergii skórnej. Lekarz zalecił mi Allertec. Oczywiście można też stosować wapno, ale jest to tylko wspomaganie leczenia. | |
| Autor: | Marta 15.3.2011, 08:50 |
| Cześć. U mnie pojawia się alergia skórna po stosowaniu określonych kremów. Przez długi czas nie mogłam dojść przyczyny moich dolegliwości. Całe ciało, szczególnie ręce nie tylko były czerwone, piekły, ale również bolały. Od tego bardzo często odczuwałam bóle głowy. Wtedy musiałam brać Pyralginę lub inne leki przeciwbólowe. Zależy co było pod ręką. Przyczynę odkryłam metodą prób i błędów oraz drogą eliminacji. Teraz jest znacznie lepiej. Jednak teraz jeśli kupuję nowy krem, to robię próbę na ręce. Jeśli wszystko jest ok, to stosuję taki krem. | |
| Autor: | Paulina 15.3.2011, 10:15 |
| u mnie alergia skórna pojawia się po zjedzeniu pomidorów. aby do tego dojść musiałam niestety mieć robione skórne testy alergiczne | |
| Autor: | Błażej 16.3.2011, 08:30 |
| Ja też nie mogę jeść wielu rzeczy. Też miałem robione testy. Teraz muszę unikać alergenów. Jednak z tego powodu, że niektórych po prostu nie da się ominąć, to przyjmuję leki na alergię. | |
Grzybica
Grzybica to choroba bardzo zakaźna. Najczęściej kojarzona tylko z problemami skórnymi, ale dotyka też inne organy, np. grzybica jamy ustnej czy też grzybica pachwin.
Egzema
W wielu przypadkach egzema jest bardzo trudna do zdiagnozowania. Bardzo często lekarz wystawia rozpoznanie na podstawie karty choroby rodziny, a także występujących objawów. Egzema najczęściej powoduje suchość, zaczerwienienie skóry podobne do oparzenia, oraz świąd.
Grzybica jamy ustnej
Klasyczna postać grzybicy jamy ustnej objawia się białym, lub żółtawym narostem na języku i wewnętrznej stronie policzków, lecz może rozprzestrzeniać się na okolice gardła, migdałków i dziąseł.