Alergie skórne

alergie-skorne_wiem_o_zdrowiu

Forum -> testy skórne

Tytuł:testy skórne
Autor:olszanka
30.8.2011, 14:55
Synek 4l. prawie od urodzenia boryka się z alergiami, jak do tą działaliśmy tylko zewnętrznie łagodząc oznaki alergii, wcześniej lekarz twierdził, że syn jest za mały by wykonać testy, ale widząc ja beznadziejne jest łagodzenie zewnętrzne dostaliśmy skierowanie na testy alergiczne. Moje pytanie jak się do tego przygotować i jak się one odbywają? Czekam na wpisy.

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co lepiej pływa: kowadło czy rekin

alergie-skorne_ciekawostkigruper salon urody

Ciekawostki

Grzybica
Grzybica to choroba bardzo zakaźna. Najczęściej kojarzona tylko z problemami skórnymi, ale dotyka też inne organy, np. grzybica jamy ustnej czy też grzybica pachwin.

Czy wiesz, że...

Egzema
W wielu przypadkach egzema jest bardzo trudna do zdiagnozowania. Bardzo często lekarz wystawia rozpoznanie na podstawie karty choroby rodziny, a także występujących objawów. Egzema najczęściej powoduje suchość, zaczerwienienie skóry podobne do oparzenia, oraz świąd.

Polecamy

Grzybica jamy ustnej
Klasyczna postać grzybicy jamy ustnej objawia się białym, lub żółtawym narostem na języku i wewnętrznej stronie policzków, lecz może rozprzestrzeniać się na okolice gardła, migdałków i dziąseł.

Pyralgina, wychodząc naprzeciw oczekiwaniom pacjentów poszerza swoją ofertę o nowy produkt: Pyralginy Sprint w formie saszetek z granulatem do rozpuszczania w wodzie o smaku pomarańczowym. Pyralgina Sprint w saszetkach to ta sama siła działania przeciwbólowego jak w przypadku Pyralginy w tabletkach, jednak dzięki nowoczesnej rozpuszczalnej formie o przyjemnym, pomarańczowym smaku spełnia ona również wymagania osób szczególnie wrażliwych w tym zakresie.